Obnova energetickej základne na Šváboch si vyžiada asi 1,5 milióna eur

15.06.2013 Prešov

Prešov 15. júna (TASR) - Investíciu vo výške približne 1,5 milióna eur si vyžiada projekt rekonštrukcie kotolne na sídlisku Šváby v Prešove, ktorý odštartovala v týchto dňoch prešovská spoločnosť Spravbytkomfort. Firma sa zaoberá správou bytového fondu a nebytových priestorov na území mesta. 
Stavebné práce projektu sa okrem kotolne prenesú aj na trávnaté plochy a parkoviská pozdĺž hlavne cesty sídliska. "Súbežne s našou akciou bude prebiehať aj výstavba cyklistického chodníka, ktorú zabezpečuje mesto Prešov. Úprava zelene bude realizovaná po ukončení oboch projektov," informoval riaditeľ energetického manažmentu spomínanej spoločnosti František Tomko.
Ako ďalej uviedol, teplo z opravenej kotolne chce spoločnosť následne distribuovať pre 1600 bytových jednotiek. "Do zrekonštruovanej kotolne vložíme okrem nových kotlov aj kogeneračnú jednotku. Kogenerácia je technologický proces vysokoúčinnej kombinovanej výroby elektrickej energie a tepla v jednom zariadení," vysvetlil Tomko.
Spravbytkomfort vybudoval na území mesta dve kotolne na biomasu. V týchto dňoch odštartoval 1. etapu projektu rekonštrukcie energetických zariadení, ktorá sa bude týka prepojenia kotolní. V 2. etape prebehne samotná realizácia kogeneračného zdroja v kotolni K 2 Šváby. Termín ukončenia celej stavby je december 2013.
 

Vyberte región

mark